…alias prvi poskus risanja z digitalnim peresom in digitalno risarsko aplikacijo. Najbrž nisem edina, ki se ji oči zasvetijo nad skoraj neskončno izbiro čopičev, barvic, svinčnikov, palet, barv, vzorcev, načinov, podlag, debelin, itn. pri odkrivanju vsebin aplikacije.

Po naročilu stranke sem se lotila risanja planetov našega osončja. Pri iskanju primernih predlog planetov sem se najprej potopila v zanimivo branje raznoraznih vesoljskih pojavov, osvajanja Lune, odkritja novih galaksij in skrivnostnosti vesolja. Na spletu sem iz ameriške vesoljske uprave NASA zbrala dovolj materiala, da sem lahko začela z risanjem meni zelo ljubih nebesnih teles.

Risanje z digitalnim peresom v začetku vzame nekaj časa za raziskovanje čopičev, debelin, možnosti pritiska, različnih podlag, barv … In predvsem, da se prilagodiš novemu občutku pri risanju. Ko se enkrat navadiš na nov način dela, se ti začnejo odpirat nove galaksije neskončnih možnosti.

Pri risanju planetov se mi je spet pojavil znani občutek brezčasja. Medtem, ko je digitalno pero drselo po podlagi, sem v mislih plavala med planeti, razmišljala o skrivnostih vesolja, o človeku in njegovem vplivu na planet in obratno, o nas ljudeh in naših težavah, ki so iz vidika vesolja videti čisto drugače… Zelo verjetno je to moja oblika meditacije h kateri se vračam spet in spet.

Vse planete si lahko ogledate tukaj.

 

 

Pin It on Pinterest