Pogoji uporabe

Velja od 3. 11. 2023

S spletno trgovino ayrin-art.com upravlja podjetje CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p.

Podatki podjetja so sledeči:

Polno ime: CreaBonum, umetniško ustvarjanje in spletne rešitve, Uroš Atanasovski, s.p.
Kratko ime: CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p.
Naslov: Begunje na Gorenjskem 15, 4275 Begunje na Gorenjskem
Transakcijski račun: SI56 0400 0027 7461 651 (odprt pri NKBM) CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p.
Matična številka: 9367721000
Davčna številka: SI 25804472
Zavezanec za DDV: Ne
E-pošta: [email protected]

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 5. 4. 2023.
Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani ayrin-art.com (v nadaljevanju: ayrin-art.com ali CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p.) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja.

Pogoji obravnavajo delovanje ayrin-art.com ter poslovni odnos med CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p. in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

 

1. Splošno o ayrin-art.com trgovini

Spletna trgovina ayrin-art.com je namenjena prodaji lastnih knjig in umetniških izdelkov.

 

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo,
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

3. Ponudba in izvor

Ponudba na spletni trgovini ayrin-art.com se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p. ni davčni zavezanec, zato cene nimajo obračunan DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Slikovni material in grafika

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p. ali njenih dobaviteljev oziroma poslovnih partnerjev.

 

4. Postopek nakupa in račun

CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta.

Kupec znesek plača podjetju CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun. Izdelke pošiljamo na območju Slovenije. Račun stranka prejme na vpisani elektronski naslov v postopku naročila.

V ceni poštnine so vključeni tudi vsi ostali manipulativni stroški in stroški gotovniskega prenosa denarja, tako da vam poštar ob dostavi ne sme zaračunal nobenih dodatnih stroškov. Vaš znesek za plačilo bo tak, kot ste ga dobili na potrditvenem računu na vaš e-mail.

Postopek nakupa

Naročilo izdelka se prične z izbiro ponujenih izdelkov tako, da jih v spletni trgovini odprete s klikom na gumb »Poglej izdelek«. Nato se vam odpre stran izdelka, kjer izberete želeno količino, pri nekaterih izdelkih pa tudi druge značilnosti kot so velikost in barva. Ko ste izbrali želeno količino in ostale značilnosti nadaljujete nakup s pritiskom gumba »Dodaj v košarico«. Če želite dodati še ostale izdelke to storite po enakem postopku, če pa je to bil edini izdelek ki ste ga želeli kupiti pa stisnete na »Prikaži košarico«.

Tukaj so vam jasno prikazani vsi izdelki, njihova količina in tudi cena teh izdelkov. Prav tako je tukaj prikazan strošek dostave oziroma poštnine, pa tudi celoten znesek nakupa. Če želite kaj popraviti oziroma spremeniti, lahko količino spremenite na strani košarica, če želite spremeniti katero drugo značilnost je potrebno napačen izdelek odstaniti s košarice, kar storite s pritiskom na križec na levi strani slike izdelka. Nato se vrnete v trgovino poiščete željen izdelek izberete pravilne značilnosti in ga ponovno dodate v košarico. Nato na strani košarica preverite, če so vsi podatki ustrezni in se z njimi strinjate nadaljujete nakup s stiskom na gumb »Nadaljuj na blagajno«.

Na strani blagajne izpolnite potrebne podatke, vidite pa tudi povzetek vašega celotnega naročila z cenami in stroški dostave. Ko vnesete vse potrebne podatke (označene z *) in izberete način dostave, ter plačila zakljucite nakup s stiskom gumba »Kupite sedaj«. Postopek naročanja lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili z gumbom »Kupite sedaj«. V tem primeru se za morebitne dodatne informacije obrnite na nas na na e-naslov [email protected].

Statusi nakupa

Naročilo v čakalni vrsti:

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Naročilo potrjeno:

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

Vračilo artiklov

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: [email protected]), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V namen odstopa od pogodbe lahko kupec neobvezno uporabi vzorčni odstopni obrazec. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega artikla. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Zloraba nakupa

Po opravljenem naročilu kupec prejme obvestilo na vpisano elektronsko pošto. Naročilo je v tem primeru sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov [email protected]). Obvezno je potrebno vpisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

V KOLIKOR JE BILO NAROČILO POSLANO IN GA NE SPREJMETE ALI NE DVIGNETE, VAM BOMO ZARAČUNALI REŽIJSKE STROŠKE (2x PLAČANA  POŠTNINA, KUVERTA, PAKIRANJE, PREVOZ NA POŠTO) V VIŠINI 17 EUR. REŽIJSKI STROŠKI SO STROŠKI, KI SMO JIH IMELI Z VAŠIM NEPREVZETIM NAROČILOM. V KOLIKOR REŽIJSKIH STROŠKOV NE BOSTE PORAVNALI, JIH BOMO SODNO IZTERJALI.

 

5. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

 

6. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njihovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogoča odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

 

7. Pravica kupca

Smatra se, da je nakup na spletni trgovini ayrin-art.com izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa pogodba, je slovenščina.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico (iz 43.c člena Zakona o varstvu potrošnikov), da v štirinajstih (14) dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.  Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila NEPOŠKODOVANEGA blaga. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa prejeta plačila nemudoma oziroma najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po predhodnem predračunu, kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p. o tem nemudoma obvesti kupca.

 

8. Popusti in kode za popuste

V kolikor ayrin-art.com za stranke pripravi akcije z akcijsko ceno ali kodo za uporabo popusta, se akcije med seboj izključujejo, razen v kolikor je drugače navedeno. Akcije in kode za popust veljajo na artikle, katerih distributer je podjetje CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p., razen v kolikor je drugače navedeno.

 

9. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje CreaBonum, Uroš Atanasovski, s.p. za reševanje izvensodnih potrošniških sporov priznava izvajalca IRPS : Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana, [email protected],  T: 08 205 65 90, F: 01 244 99 95, spletna stran Evropskega centra za reševanje sporov.

 

10. Spletno reševanje potrošniških sporov

Povezava za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna tukaj.

Pin It on Pinterest