Link.Art

Predstava naše glasbene skupine Link.Art povezuje (link) več umetnosti (art), poezijo, dramatiko, razne glasbene zvrsti in vizualno podobo…

Za scensko ozadje predstave sem izbrala “paper art”, saj se papir kot material povezuje s poezijo, prozo, dramatiko in vizualnim svetom v predstavi. Za vsako skladbo naše predstave sem naredila eno ali dve “izrezljanki”, ki odražajo vsebino igranega.

link.art izrezljanke

Z rezljanjem in s pomočjo računalnika so začele nastajati prve postavitve za predstavo. Kočija, srednjeveški celjski grad s Friderikom in Veroniko, odlomek iz Linhartove Županove Micke, Linhartova Miss Jenny Love…

link.art izrezljanke

… v predstavi sledi prehod iz slovenske drame (Linhart s kamero) v slovensko filmsko glasbo in popevke. Nastale so izrezljanke za zimzelene pesmi Ne čakaj na maj in Zemlja pleše.

 

link.art izrezljanke

Slavko Avsenik mlajši je posebej za Link.Art priredil izbor skladb njegovega slavnega očeta, z naslovom Venček.

Z jazzom se spogledujemo v skladbi Ne prižigaj luči v temi (prir. I. Lunder) slovenskega vsestranskega umetnika Jožeta Privška.

Naš glasbeni potep se zaključi s svetovno znano filmsko glasbo Amerike in Francije, Čarovnik iz Oza in Pošast v Parizu…

link.art izrezljanke kako je narejeno

izrezljanke v delu… Postavitev “studia”, namestitev luči, urejanje izrezljank, fotografiranje in končni izdelek za scensko ozadje predstave.

link.art glasbena predstava

Link.Art na predstavi… Gašper Primožič, Irena Kolar, Uroš Atanasovski, Simona Vodopivec-Franko, Zoran Kaličanin

Pin It on Pinterest